Over mij

Wat is je missie?

Je hebt het bedrijven vast wel eens horen zeggen: onze missie is….
Ja, ik heb er ook een. Want wat is je drive om dit werk te doen? Niet alleen maar omdat ik tekenen geweldig vindt.

Ik wil van Nederland het land maken dat supertrots op natuur en landschap is. Het meest trots.

Ambitie? Zeker. Maar het is ook nodig. Soorten verdwijnen meer en meer, verstening rukt op. Dit groene goud zit in de knel. Economische belangen worden vaak vooropgesteld. Maar zonder groen worden we zieker, verdrietiger, zijn woningen minder waard en ook flora en fauna heeft minstens net zo veel recht hier te zijn als wij. Het wordt hoog tijd dat natuur en landschap volwaardig en gelijkwaardig wordt meegenomen in planvorming! Dat waardering voor het groene goud meer en meer toeneemt. Daar gaat RO visuals voor.

Ik doe dat alleen niet door me aan een boom te ketenen, maar door beeldmateriaal te maken.
In beeld te brengen, de verhalen te vertellen en te laten beleven.

Met visuals zet ik natuur en landschap in het licht. Zodat ze kunnen groeien.

Hoezo deze naam?
RO staat voor Ruimtelijke Ontwikkelingen. Daarmee bedoel ik eigenlijk ontwikkelingen in de ruimte om ons heen. Dat kan zijn een vormgeving van een rotonde, een plein, entree van een recreatiepark, gebiedsontwikkeling, landschapsontwikkelingsplan, visie voor het veenweidegebied, een ecologische verbindingszone, ecoduct, beplanting rond een bedrijfspand en nog veel meer van deze onderwerpen.

Visuals zijn visualisaties. Maar omdat het Nederlands daar een lang woord voor maakt, heb ik het Engels opgepakt, kort maar krachtig en het is gelijk duidelijk wat daar mee wordt bedoeld. Onder visuals kan van alles vallen. Van een plan- of visiekaart tot een infographic en van een fotobewerking tot een icoontje.

Dit is mijn verhaal in een beeldverhaal: mijn passie en expertise

Dit ben ik!

De drijvende kracht achter RO visuals dat ben ik, Anoula Voerman.
Al van jongs af aan ben ik met beeld bezig. Ik tekende dieren, knutselde van alles en nog wat. Toch volgde ik op het voortgezet onderwijs geen handwerken of tekenen. Wel gek, maar toch…

Snijvlak tussen vakgebieden

Mijn specialisatie, kracht, kennis en passie zit in het snijvlak van verschillende vakgebieden, grenzend aan landschapsinrichting. Ik kan ervoor zorgen dat een voor veel mensen lastig te begrijpen autocad-tekening van een verkeersknooppunt wordt vertaald naar een begrijpelijke kaart die wel te lezen valt. Voorbeelden hiervan zijn te vinden onder het tabje Visuals.

Kunst en handwerk in Noorwegen

Eigenlijk heb ik de lange weg naar mijn beroepskeuze gevolgd. Van MAVO, naar HAVO en door naar het VWO. Maar zonder tekenen en handvaardigheid.

Ik heb gemiste tijd van kunst en handwerk wel goed gemaakt tijdens een jaar in het buitenland. In Noorwegen heb ik een jaar kunst en handwerk aan een volkshogeschool gevolgd. hierdoor kon ik tekentechnieken verder ontwikkelen en leerde omgaan met aquarelverf, pastel, houtskool, olieverf.

Van Hall Larenstein

Na een zoektocht welke opleiding te volgen is de keus gevallen op Tuin- en lanschapsinrichting aan Van Hall Larenstein, toen nog Hogeschool Larenstein, in Velp. Nee, geen kunstacademie of grafische vormgeving. Raar maar waar, ik volgde een andere route.

Op Larenstein heb ik gekozen voor de afstudeerrichting ontwerpen. Tijdens deze opleiding was het niet alleen belangrijk een goed ontwerp te kunnen maken, maar dit ook nog eens aantrekkelijk te presenteren. Tijdens de opleiding kwamen al programma’s als Autocad, 3D studio max en vooral Photoshop, Indesign en Illustrator aan de orde. Een waardevolle toevoeging met digitale vaardigheden! Maar dat betekende niet dat de potloden en stiften de deur uit gingen. Ik gebruik ze nog steeds!

Grafische vormgeving

Omdat de grafische kant me enorm aansprak, ben ik daarna nog Grafische vormgeving gaan volgen via LOI. En plan mooi uittekenen is 1 ding, maar het daarna ook nog eens mooi in een poster of rapport gieten is net zo belangrijk.

Een aantal jaar heb ik in vast dienstverband bij een ingenieursbureau gewerkt aan landschappelijke opgaven. Ik ging gaandeweg steeds meer werken aan het visualiseren van vraagstukken op het grensvlak van plan en technische uitwerkingen. Vooral omdat veel doelgroepen een technische tekening van bijvoorbeeld een verkeersknooppunt niet goed kunnen lezen.

Aanvullende cursussen:

Omdat kennis op blijven doen leuk is, inspiratie geeft en me bij de les houdt:
Twinmotion (Udemy, 2021, lopend)
Augmented reality met Unity en Vuforia (Udemy, 2021, lopend)
Unreal Engine, Open world landscapes (Udemy, 2021, lopend)
The ultimate animal drawing course (Udemy, 2021, lopend)
After effects CC 2020  (Udemy, 2020, lopend)

Afgerond:
Ultimate character design school, beginner to advanced  (Udemy, 2020)
Digital painting in Photoshop by Aaron Blaise  (Creatureartteacher, mei 2020)
Photoreal creatures  (Aaron Blaise, mei 2020)
The ultimate Digital painting course, beginner to advanced (Udemy, april-mei  2020)
Learn to create realistic digital art in Photoshop (Udemy, mei 2020)
Digital pet painting  (Udemy, mei 2020)
Vectorworks Landschap  (Design express, februari 2020)
Vectorworks Basis  (Design express, november 2019)
Indesign Advanced  (Studieplan, 2014)
Illustrator / Inkscape  (NHA, 2014)
Map publisher in Illustrator (2013)

error: Content is protected !!