Over RO visuals

Deze afbeelding is nog een tijdelijke. Uiteraard komt onderstaand verhaal ook in beeldvorm hier terug.

RO visuals

RO staat voor Ruimtelijke Ontwikkelingen. Daarmee bedoel ik eigenlijk ontwikkelingen in de ruimte om ons heen. Dat kan zijn een vormgeving van een rotonde, een plein, entree van een recreatiepark, gebiedsontwikkeling, landschapsontwikkelingsplan, visie voor het veenweidegebied, een ecologische verbindingszone, ecoduct, beplanting rond een bedrijfspand en nog veel meer van deze onderwerpen.

Visuals zijn visualisaties. Maar omdat het Nederlands daar een lang woord voor maakt, heb ik het Engels opgepkat, kort maar krachtig en het is gelijk duidelijk wat daar mee wordt bedoeld. Onder visuals kan van alles vallen. Van een plan- of visiekaart tot een infographic en van een fotobewerking tot een icoontje.

Snijvlak tussen vakgebieden

Mijn specialisatie, kracht, kennis en passie zit in het snijvlak van verschillende vakgebieden, grenzend aan landschapsinrichting. Ik kan ervoor zorgen dat een voor veel mensen lastig te begrijpen autocad-tekening van een verkeersknooppunt wordt vertaald naar een begrijpelijke kaart die wel te lezen valt. Voorbeelden hiervan zijn te vinden onder het tabje Visuals.

De drijvende kracht achter RO visuals dat ben ik, Anoula Voerman.
Al van jongs af aan ben ik met beeld bezig. Ik tekende dieren, knutselde van alles en nog wat. Toch volgde ik op het voortgezet onderwijs geen handwerken of tekenen. Wel gek, maar toch.

Kunst en handwerk in Noorwegen

Ik heb die tijd wel goed gemaakt tijdens een jaar in het buitenland. In Noorwegen heb ik een jaar kunst en handwerk aan een volkshogeschool gevolgd. hierdoor kon ik tekentechnieken verder ontwikkelen en leerde omgaan met aquarelverf, pastel, houtskool, olieverf.

Van Hall Larenstein

Na een zoektocht welke opleiding te volgen is de keus gevallen op Tuin- en lanschapsinrichting aan Van Hall Larenstein, toen nog Hogeschool Larenstein, in Velp. Nee, geen kunstacademie of grafische vormgeving. Raar maar waar, ik volgde een andere route.

Op Larenstein heb ik gekozen voor de afstudeerrichting ontwerpen. Tijdens deze opleiding was het niet alleen belangrijk een goed ontwerp te kunnen maken, maar dit ook nog eens aantrekkelijk te presenteren. Tijdens de opleiding kwamen al programma’s als Autocad, 3D studio max en vooral Photoshop, Indesign en Illustrator aan de orde. Een waardevolle toevoeging met digitale vaardigheden! Maar dat betekende niet dat de potloden en stiften de deur uit gingen. Ik gebruik ze nog steeds!

Grafische vormgeving

Omdat de grafische kant me enorm aansprak, ben ik daarna nog Grafische vormgeving gaan volgen via LOI. En plan mooi uittekenen is 1 ding, maar het daarna ook nog eens mooi in een poster of rapport gieten is net zo belangrijk.

Een aantal jaar heb ik in vast dienstverband bij een ingenieursbureau gewerkt aan landschappelijke opgaven. Ik ging gaandeweg steeds meer werken aan het visualiseren van vraagstukken op het grensvlak van plan en technische uitwerkingen. Vooral omdat veel doelgroepen een technische tekening van bijvoorbeeld een verkeersknooppunt niet goed kunnen lezen.

Fotografie

Intussen ben ik me meer en meer met fotografie bezig gaan houden. Ik fotografeer gebiedsinventarisaties, voorbeeldprojecten, natuur en landschap. En ben ik zelf steeds meer vaardigheden gaan opdoen in Photoshop waardoor ik de foto’s ook kan bewerken naar een toekomstig beeld. Dit geeft velen vaak een helder beeld hoe een nieuwe situatie eruit komt te zien en maakt een plan nog inzichtelijker dan een goede plankaart. Door deze technieken te combineren kunnen we veel aspecten verduidelijken.

Een foto, of een beeld, zegt meer dan 1000 woorden.

En dat ben ik verder gaan doen, onder mijn eigen naam en met mijn eigen bedrijfswaarden: RO visuals.

error: Content is protected !!