Beleefkaart

Beleefkaart. Wat is het en wat kun je ermee?
Een beleefkaart is een soort kaart waarop je allerlei informatie kwijt kunt. Wat is er te zien in je omgeving? Wat wil je bezoekers laten ervaren? Je kunt er thema’s aan koppelen. Bijvoorbeeld welke monumenten je in je stad of dorp kunt aantreffen. Natuurwaarden in je omgeving, locaties waar je in de natuur kunt spelen.

Of je hebt een bijzonder terrein. Zoals de Bijenhoff. Deze ligt in Frederiksoord, een dorp met een bijzondere geschiedenis waar sowieso al veel te beleven is. De Bijenhoff draait om bijen. Het terrein heeft een bijzondere tuin. Er is een bloemenweide waar de bijen nectar kunnen vinden, een raatvormig doolhif, een tuin waar je blauwe bessen kunt plukken, een dierenweide. En er zijn plannen voor nieuwe inrichtingen. Die zijn verbeeld in een vogelvlucht van het terrein met wat je in welke tuin kunt beleven. Een beleefkaart dus.

Frederiksoord kent een bijzondere historie voor landinrichting. Hierover later een keer meer. In het kort zijn er veel monumenten die samenhangen met deze geschiedenis. Deze monumenten worden nu beleefbaar gemaakt. We zijn in de conceptfase, dus nog heel even geduld.

Je kunt beleefkaarten dus op vele manieren gebruiken.

Ter inspiratie:
–   Plekken op lekker buiten te spelen
–   Monumentenroute
–   Plattegrond van je recreatieterrein
–   Natuurwaarden die je in een omgeving kunt terugvinden
–   Verhaal van het landschap vertellen, welke onderdelen zie je en
    hoe herken je ze
–   Beursplattegrond
–   Waar vind je welke bedrijven in je gemeente
–   Waar kun je lokaal voedsel kopen
–   Waar vind je eet- en drinkgelegenheden
–   Cultuursnuifkaart, je hebt geen kind meer aan ze kaart, lik je vingers
    maar af kaart, dat wist ik helemaal niet kaart
–   Wandelroutes en wat je onderweg allemaal tegen kunt komen

Uiteraard kan alles ook via google maps. Maar hé, dat zijn saaie standaardkaarten. Het kan leuker en anders. En door mijn achtergrond in de tuin- en landschapsinrichting teken ik met die kennis ook de omgeving. Je kunt dus gelijk wat van de omgeving laten zien. En je maakt het persoonlijk.

Ik denk graag met je mee.


error: Content is protected !!