3D modelling, VR en AR

Ambachtelijk tekenen is natuurlijk superleuk en geeft ook een bepaalde sfeer. Maar technieken gaan verder.

Wil je een ontwerp van alle kanten kunnen bekijken? Dan is een 3D model een handige tool. Ze zijn best bewerkelijk, maar leveren ook heel veel mogelijkheden op.

Je kunt er makkelijk ontwerpkeuzes mee maken.
Je kunt zien hoe een ontwerp in het donker beleefd wordt.
En ook de seizoenen kun je makkelijk veranderen.
Uiteindelijk zal het je ook tijdwinst opleveren.

Een rendering aan de hand van een 3d model geeft je een heel natuurgetrouw beeld. Met de tool die ik gebruik worden technische zaken als viaducten verzacht in het beeld.

Je kunt eindeloos in standpunten variëren. Je kunt dus gelijk een vogelvlucht perspectief laten zien, maar ook vanaf ooghoogte vanuit alle windstreken. En je kunt ook nog eens redelijk eenvoudig een animatie maken van een bepaalde route. Alsof je door je 3D model loopt.

En dat kun je zelfs combineren met Augmented Reality en Virtual reality.

Met het maken van een 3D model heb je dus gelijk allerlei andere visuals in handen. Hoe tof is dat?

Mijn focus bij 3D modellen ligt vooral op de omgeving. Een viaduct maken, daar zijn architecten heel handig in en die maken dat vaak al. Maar vaak ligt de focus daar op het bouwwerk, minder op de omgeving. En die is net zo belangrijk. Daar werk ik graag aan.

Hoe?
Misschien heb je al wel een 3D model. Bijvoorbeeld van een woning. Of een ecoduct. Maar dan? Hoe ligt dit onderwerp in de omgeving? En hoe ziet die omgeving eruit? Grasland? Verharding? Dat maakt nogal een verschil.

Ik kan met je bestaande 3D model werken en daar de juiste materialen aan koppelen. En gelijk de omgeving aankleden. Samen sterk.

Resultaat
Een minder harde overgang tussen je ontwerp (of dat nu een woning is of ecoduct). De inpassing wordt een stuk duidelijker. Weerstand zal verminderen en jij haalt je deadline.

Deze plaatjes zijn van een oefenproject. De software komt met een update en de preview is al te gebruiken. De nieuwe opties dus aan het verkennen. Ik heb een zwak voor Scandinavië, dus bedacht om een Scandinavisch huis in een rotsachtige omgeving te zetten. Het huis is een free model, de omgeving is door mij gemaakt.

Zo kunnen we de krachten bundelen!

Beplanting ziet er gewoon super uit. Gras kan een strak gazon zijn of wilder, onkruiden erin, langer of korter. Van de bomen kun je verschillende leeftijden laten zien.Reflecties in ramen kunnen gestuurd worden, van veel tot veel minder reflectie. De maand van het jaar en tijdstip van de dag kunnen gestuurd worden, en gedeeltelijk de seizoenen. Een interieur kan ook worden aangekleed om een gezelliger en natuurlijker beeld te geven. Camerainstellingen helpen ook bij het realistisch beeld. Zonder instellingen is alles van voor tot achter scherp. maar zo zien we het vaak niet. Daarom is de scherptediepte te sturen.

Zo kun je een heel realistisch beeld geven. Het kan je helpen keuzes te maken of het kan je project over de streep trekken. Ik help je graag! Dit is gewoon supertof om te doen, ik sta dus eigenlijk te trappelen om jouw project een boost te geven!

Dit 3D model is gemaakt voor een recreatieondernemer die wil uitbreiden met een aantal bungalows. Kleinschalig, gericht op het landschap. Om een helder, realistisch beeld te geven van deze toekomstige bungalows, zijn ze op deze manier uitgewerkt. Ook van binnen wordt aangegeven hoe ze eruit komen te zien. De kleur van de muur stond nog niet vast. Dit model kan helpen bij het kiezen van die kleur.

Om het programma onder de knie te krijgen, moet je gewoon proberen, proberen, proberen.

error: Content is protected !!