Veelgestelde vragen

Graag bel ik je even op of kom langs om meer toe te lichten. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Zo kun je alvast een beetje kennismaken.

 • Is het duur om beelden te laten maken?
  Visuals komen in allerlei soorten en maten, projecten en ideeën ook. Bij het ene project past een schets, bij het andere een 3D model. Het hangt ook af van de boodschap die je over wilt brengen, in welke fase van een project beeldmateriaal wordt ingezet. Een 3D model kan afhankelijk van de omvang best in de papieren lopen, maar dan heb je ook een geweldig medium om je idee te presenteren. Wil je belanghebbenden laten meedenken, dan kan een schets goed werken. Kortom: voor elk budget is wel een visual te maken.

 • Wat is het voordeel van het gebruik van visuals?
  Beelden worden veel beter gelezen en onthouden dan alleen tekst. Ze trekken de aandacht op onder andere social media en een website, maar ook in rapporten en artikelen. Een ander zal sneller begrijpen wat jij bedoelt, het is immers gelijk zichtbaar. Weerstand zal eerder verdwijnen en je project kan sneller afgerond worden. Tijdwinst en kostenbesparingen zijn dus reëel.

 • Welke opleiding heb je gevolgd?
  Tuin- en landschapsinrichting aan Van Hall Larenstein in Velp, afstudeerrichting ontwerpen. Daarna heb ik een opleiding grafische vormgeving gevolgd en verschillende aanvullende cursussen. Met Van Hall Larenstein is een brede basis ontstaan met kennis van bodem, landschapsbouw, ontwerpen en ook praktische zaken als beheer. Ik heb daarna 8 jaar bij een ingenieursbureau samengewerkt met ecologen, hydrologen, verkeerskundigen, etcetera en versta daarmee de taal van verschillende vakgebieden. Dat vakjargon vertaal ik naar begrijpelijke taal.
 • Wat zijn de kosten?
  Elk project en elke visual zijn uniek. Dat klinkt flauw als je informatie zoekt over kosten, maar ik kan helaas geen standaard geven.
  Om je toch een indicatie te geven ben ik voor een fotobewerking ongeveer twee uur kwijt. Voor een complete vogelvlucht eerder 3 a 4 dagdelen. Het liefst draai ik mee in een projectteam en ben ik ook betrokken bij overleg van het communicatieteam. Dit maakt bijsturen en inspringen op wat nodig is makkelijker en efficiënter. Omdat ik die betrokkenheid als waardevol en efficiënt ervaar bij het latere uitwerken van de visuals, hanteer ik daarvoor een lager uurtarief.
  Zijn jullie al bezig met een project of verwacht je binnenkort te starten en wil je graag een indicatie van de kosten? Ik hou je liever geen wortel voor maar maak het concreet en inzichtelijk. Investeer dan een half uur telefonisch overleg met mij en dan stuur ik je een passende offerte.

 • Wat is de levertijd? Heb je tijd om wat beelden te maken?
  Voor dit werk mag je me echt ’s nachts wakker maken. Omdat ik naast dit werk ook nog fotografeer, kan ik schuiven met mijn tijd en ben dus flexibel inzetbaar. Een avondje doorwerken om een beeld af te krijgen is dus geen probleem. Tot nu toe is het altijd gelukt om dingen in te plannen en af te krijgen.

 • Welke soorten visuals zijn er mogelijk?
  Eigenlijk alles wat we kunnen bedenken kan wel worden omgezet naar een visual. Soms is een diagram al heel illustratief, soms past een uitgebreide vogelvlucht beter bij je idee of project. Neem eens een kijkje bij mijn portfolio voor verschillende toepassingen en projecten of kijk eens onder  Soorten visuals  voor meer informatie.
 • Welke stijl of welk soort visual past het beste bij mij?
  Dit hangt helemaal af van de boodschap die je wilt overbrengen, je doelgroep en wat je van de doelgroep verwacht. Wil je bijvoorbeeld met omwonenden in gesprek waarbij ze ideeën kunnen aandragen, dan kan een meer schetsmatig beeld beter helpen. Ze hebben dan eerder de indruk dat er nog wat in de pap te brokkelen valt. Wil je ze een kristalhelder beeld geven van hoe hun straat er na de werkzaamheden uit komt te zien, dan kan een 3D model, fotobewerking of artist impression beter passen en ervoor zorgen dat ze gelijk een goed beeld krijgen van het eindresultaat. Wrijving kan dan sneller worden weggenomen. Ik denk graag met je mee wat voor jouw doel het beste past. Met een telefoongesprek komen we al een heel eind. een afspraak maken werkt nog makkelijker, dan kunnen we gelijk nader kennis maken. Ik stel dan graag kosteloos een offerte op maat voor je op.

 • Wat is je stijl?
  Ik beheers nog het ambachtelijke tekenen, gewoon oldschool potlood en pen. Daarnaast teken ik inmiddels ook veel digitaal, dankzij de tekentablets van tegenwoordig is dit een stuk leuker geworden. Ik gebruik doorgaans heldere, aansprekende kleuren, maar geen knalkleuren. Overigens is dit naar wens aan te passen. Mijn tekeningen zijn doorgaans wat meer gedetailleerd, maar ik vind het ook leuk om te experimenteren met eenvoudige lijnen en vormen. ik ben dan ook bezig met een cursus karakter-tekenen. Ik vind juist veel dingen leuk en mag graag nieuwe vaardigheden leren. zit er nog niet tussen wat je zoekt? Daag me dan eens uit om dat te proberen.

 • Kun je ook een tuinontwerp maken?
  Zeker kan dat, ook dat is een vorm van ruimtelijke ontwikkelingen, alleen dan op een andere schaal. Mijn opleiding is Tuin- en landschapsinrichting en sindsdien heb ik tientallen tuinen ontworpen.

 • Maak je ook beplantingsplannen?
  Ook dat is mogelijk. Een groot deel van mijn opleiding bestond uit plantenkennis. Daarbij zit groen wel in het bloed. Mijn opa was dendroloog bij het Von Gimborn arboretum in Doorn, mijn moeder is plantjesgek en ook ik heb een voorliefde voor groen. Mijn tuinontwerpen lever ik bijna standaard af met een beplantingsplan, maar ook voor parken, bedrijventerreinen en landschappen is dit superleuk om te doen.
error: Content is protected !!